Wellspring

  Wellspring

  Kyllwald

  Trier

  De oudste stad van Duitsland.
  De Romeinse gebouwen, de Dom en de musea zijn zeer de moeite waard.

   

  Eifelpark Gondorf

  Een 750.000m² groot Eifelpark met beren, lynxen, steenbokken, marmotten en andere wilde dieren. Er worden ook roofvogelshows gehouden.

   

  Wallenborn

  In Wallenborn is een unieke koudwatergeiser die iedere 20 min sproedelt.

   

  Duivelskloof

  Een imposant decor van rotsblokken van meer dan 20 meter hoog, waar je via een smal pad tussen kan wandelen.

   

Het Kyllburger Woud

   

  Sankt Thomas ligt in het dal van de rivier Kyll, en is volledig omgeven door een uitgestrekt bos. In het bos ontspringen vele bronnen en beken. Langs de rivier loopt een spoorlijntje, en de plek is een verbindingspunt waar de luxe van het moderne leven (treinstation, internet, ...) en de uitgestrekte natuur samenkomen.

   

  Het dal van de Kyll

   

  De Kyll ontspringt in het plaatsje Losheimergraben op de grens van België en Duitsland. Het is de langste stroom van het Eifelgebied, en ze mondt na 142 km uit in de Moezel nabij Trier. De rivier heeft na miljoenen jaren een prachtig dal uitgeschuurd in de zandsteen. De Eifel maakt deel uit van het laaggebergte Eifel-Ardennen, en het Kyllburger Wald ligt in het zuiden van de Eifel. De bossen en beken van het Eifelgebergte zijn het leefgebied van talloze grote en kleine diersoorten.

   

  Paradijs voor natuurliefhebbers

   

  De Kyllburger Waldeifel ligt in het grensgebied van Nederland, België en Luxemburg. Het is een populair vakantiegebied bij mensen die houden van een bosrijke omgeving. Je kan er fantastisch fietsen en wandelen.

   

  Er zijn ongeveer 360 km goed aangeduide wandelpaden. 53 wandelroutes vertrekken vanuit 15 verschillende plaatsen, en op regelmatige afstanden zijn rustbanken en borden geplaatst met de wandelwegen er op. Vraag tijdens je verblijf naar de wandelkaart van de streek.

   

  Langs de oevers van de Kyll loopt een beroemd fietspad. De 'Kylltal Radweg' is 130 km lang en verbindt Dahlem met Trier.

   

  De Eifel

  Wellspring

  Naast de bossen en velden rondom het dalvan de Kyll zijn er tal van bezienswaardigheden in de buurt.

   

  Zo is de kloosterkerk van Sankt Thomas de best bewaarde nonnenkerk in het Rijnland. De kerk stamt nog uit de 13e eeuw, en is zeker de moeite waard eens te bezichtigen. In het naburige dorp Malberg ligt ook een indrukwekkend slot.

   

   

   

   Wellspring

   Wellspring

  Kyll

   

  Uitstapjes in de omgeving

   

  Schloß Kewenig, Schloß Vianden, Schloß Roth, Schloß Weilerbach, Schloß Beaufort, Burg Falkenstein, die Neuerburg, Burg Rittersdorf, Burg Bollendorf, Burgruine Prümzurlay, Ourtalstausee Vianden, Kaverne Pumpspeicherwerk Vianden, Gaytalpark, zur Königseiche im Kammerwald, Irreler Wasserfälle, Irreler Teufelschlucht, Waldlehrhütte, Waldjugendlager Irrel, Freizeitsee Echternach. Westwallmuseum Irrel, Militärmuseum Diekirch, Heimatmuseum Bitburg, Eisen u. Ofenmuseum Hüttingen, Bitburger Brauerei, Eifelpark Gondorf, Romeinse Villa Otrangin Fließem, Romeinse Villa Echternach, Romeinse Villa Bollendorf, Wildpark Daun.

   

© Wellspring

design: Wellspring Webdesign