Trancedance Training Wellspring

 

Trancedans & Transformatie

Professionele Opleiding

voor dansers en begeleiders

 

Een thuiskomen bij mezelf, op weg naar essentie.

 

 

Wil jij...

je verdiepen in trance, dans en rituelen?
de kracht van muziek, adem en blinddoek ervaren?
leren hoe trancedans kan bijdragen aan groei en levenskwaliteit?

 

Is deze training iets voor jou?

 

Wil jij, volgens je eigen kracht en inspiratie, een trancedans ritueel leren begeleiden?

 

Ben je bereid om een persoonlijk groeiproces aan te gaan door middel van trance, dans en muziek?

 

Wil je leren hoe je met dans en muziek ruimte kan scheppen voor groei, levenskwaliteit en inspiratie?

 

Ben jij hulpverlener, therapeut of coach, en wil je trancedans inzetten in de transformatieprocessen in je eigen gemeenschap?

 

Ervaringsgericht Leren en Groeien

 

Opleidingstraject in 2 modules

(enkel samen te volgen)

Tussen de eerste intensieve module van een week, en een tweede module van een midweek, is een ruimte van enkele maanden. Wij kiezen bewust voor een programma met voldoende tussenruimte om de opgedane ervaringen en kennis te integreren, voordat we gezamenlijk het traject afronden.

Centrale thema´s

 

Een veilige en heilige ruimte

Het faciliteren van de trancedans ervaring

Wanneer je jezelf overgeeft aan de dans, en je laat bewegen vanuit de wijsheid en ware natuur van je lichaam, kunnen spontane momenten van inzicht, groei en heling optreden. Je leert hoe je een veilige omgeving schept waarin deze processen kunnen plaatsvinden.

 

Lagen van het bewustzijn

Het exploreren van lichaam & geest

Naast diepgaande ervaring met trancedans, maak je kennis met andere vormen van trance- en lichaamswerk. We bieden je ook de mogelijkheid om het effect van universele, traditionele en hedendaagse rituelen te verkennen.

 

Ademhaling

Spirit verwelkomen in je leven

Adem is een krachtig instrument om de stroom van levenskracht in jezelf te versterken. Binnen talrijke spirituele tradities nemen ademhalingstechnieken een belangrijke plaats in. We zullen werken met verschillende vormen van ademhaling.

 

Sacrale Duisternis

Leren werken met blinddoek en duisternis

In de meeste van onze trancedansen zijn de dansers gedurende één á anderhalf uur geblinddoekt, waardoor ruimte ontstaat voor overgave, inspiratie en transformatie. In deze opleiding kan je het effect van rituele duisternis diepgaand onderzoeken.

 

Het archetype van de sjamaan

Intenties en bewustzijn leren beheersen

Een sjamaan is een spirituele expert die in trance gaat om de levenskwaliteit van zichzelf, anderen en de gemeenschap te verbeteren. Alle culturen op de planeet hebben wortels in hun eigen vorm van sjamanisme. Je krijgt de kans om contact te maken met het archetype van de sjamaan, en vaardigheden te ontwikkelen die bijdragen tot groei en heelwording van jezelf en de samenleving.
 

Een muzikale reis scheppen

Werken met klank en muziek

Muziek is het voertuig van de danser. Het zijn de gevleugelde ritmes en melodiën die de danser meenemen op een reis vol inspiratie en avonturen. Je krijgt de kans om te experimenteren met het maken van organische klanken op eenvoudige instrumenten, en met de technologische middelen van onze tijd.
 

Gidsen, voorouders en krachtdieren

Het sluiten van bondgenootschappen

Tijdens trancereizen kan men bondgenootschappen sluiten met gidsen, leraars en voorouders. Vaak dienen deze gidsen zich aan in typische aardse vormen, zoals krachtdieren. Je krijgt de kans om een persoonlijke relatie met je gidsen te ontwikkelen.

 

Heel-wording

Het integreren van verloren stukken zelf

Wanneer we grote of kleine trauma's oplopen - verliezen we iets van onze onbevangen natuur: de integriteit van onze ziel raakt aangetast. We gaan dieper in op het idee van ´zielverlies´en doen rituelen voor heel-wording.

 

Wetenschap en spiritualiteit

Context scheppen en je droom dansen

In deze opleiding leer je hoe je via trance, dans en andere technieken je creativiteit en scheppingskracht kan versterken, en hoe je je dromen kan realiseren. We bieden een context waarin wetenschap en spiritualiteit elkaar ontmoeten.

Vragen?

Kijk eens naar de pagina veelgestelde vragen.

 

Trancedans

Als je wil proeven van geblinddoekte trancedans, kennismaken met lesgevers, collega-begeleiders en een bruisende gemeenschap van trancedansers, ben je welkom tijdens één van onze workshops in Nederland of Vlaanderen:

www.Trancedans.net

 

Enkele ervaringen

 

"Een thuiskomen bij mezelf, op weg naar essentie.

 

Een gedegen opleiding waar theorie en praktijk harmonisch in mekaar vloeien. Waar vrijheid en diepgaand ervaren in alle zuiverheid ruimte krijgen.

Els en Aernoudt zijn docenten naar mijn hart, authentiek, professioneel en bijzonder liefdevol met veel aandacht voor eigenheid en innerlijke krachten van mensen.
"
Sonia Krahy

 

"Deze opleiding heeft me geholpen om bewuster om te gaan met de fysieke, de sociale, de psychische en de spirituele dimensies van mezelf... De in mij levende creatieve en enthousiaste, intuïtieve en ontroerende kanten heb ik op een veilige manier ontmoet en tot uitdrukking kunnen brengen, in een spel van beweging."
Nens Stam

 

 

Interesse?

Klik hier: aanmelden>

     


    NIEUWE DATA
    lesjaar 2016:

traject in 2 modules (niet afzonderlijk te volgen)

 

Module 1


4 maart 2019

ontvangst vanaf 16u
maaltijd 18u
start programma 20u

 

t/m 10 maart 2019

afronding rond 14u

 

 

Module 2

 

25 juli 2019

ontvangst vanaf 16u
maaltijd 18u
start programma 20u

 

t/m 28 juli 2019

afronding rond 14u

 

Locatie

Wellspring, Hauptstrasse 13
D-54655, Sankt Thomas

info, adres en route >

 

Kosten

Training:

€1190

Verblijf en maaltijden:

€490

Totaal:

€1680


 

 

Minimum inkomen:

200 korting

 

Bovenstaande bedragen zijn voor alle lesuren inclusief stagebegeleiding, overnachting in een twee- of driepersoonskamer, drie gezonde en lekkere vegetarische maaltijden per dag (zoveel mogelijk biologisch), koffie, thee en versnaperingen tijdens de pauzes.

 

Spreiding

Het totaalbedrag mag in enkele termijnen worden voldaan. Je reserveert je plek met een aanbetaling van 350 euro (zie ook veelgestelde vragen). Alle bedragen zijn inclusief btw. Een factuur is mogelijk op verzoek.

 

Persoonlijke begeleiding

Gedurende het traject heb je één of enkele persoonlijke gesprekken met de docenten. Daarin wordt aandacht besteed aan je persoonlijke groeiproces, en gekeken naar je individuele wensen en behoeften.

 

Opdrachten en stages

Je krijgt huiswerk opdrachten die aansluiten op je individuele achtergrond en motivaties. Naast het oefenen met elkaar, krijg je ook de kans om stage te lopen in de praktijk (zie bijvoorbeeld de workshops in onze agenda). Zo maak je kennis met een levendige gemeenschap van trancedansers, en kan je praktische ervaring opdoen.

 

Certifikaat

Als je alle onderdelen hebt gevolgd, en voldaan hebt aan de opdrachten en stage, krijg je een certifikaat waarin staat hoeveel lesuren en stages je hebt gevolgd.

 

Aanmelden?

klik hier

 

Persoonlijk gesprek?

Stuur een berichtje via onze contactpagina

of bel

 

Telefoon  

+49 6563 9638213

 

Skype  

 well-spring.eu

 

 

 

"Ik heb bij Aernoudt en Els geleerd nederigheid te betrachten voor de processen die in de ruimte plaatsvinden.

 

Naast het trancedansen hebben we prachtige andere ceremonies en oefeningen gedaan die de openheid in mezelf vergrootten, waardoor ik alsmaar makkelijker en dieper in trance kon gaan."
Mariëtte Koop

 

"Deze opleiding is een perfecte mix waarin de juiste voeding voor hoofd en hart worden samengebracht.

 

Ik hou van de manier waarop Aernoudt en Els een ruimte creëren waarin ik helemaal kan thuiskomen in mezelf."
Dimitri De Veerman

© Wellspring

design: Wellspring Webdesign